Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

MERCAT CENTRAL


HORARI: de dilluns a dissabte, de 7.30 a 15.00 hores.

Mercat extraordinari: Dilluns, de 9.00 a 14.00 hores.


Fachada del Mercado Central

La plaça del Mercat ha tingut des de l'edat mitjana una assenyalada vocació comercial. Ací se celebrava el mercat, primer en llocs a l'aire lliure -les populars "parades" amb els seus blancs tendals i la seua colorista mercaderia exposada al públic-, que des de 1839 es van completar amb un edifici construït a aquest efecte. Amb el canvi de segle, no obstant açò, es va fer evident la necessitat d'una instal·lació de major capacitat. 

Projectat en 1914 pels arquitectes Alejandro Soler March i Francisco Guàrdia Vial, antics cooperadors de Doménech Montaner, les obres del Mercat central es van iniciar en 1910 i la seua conclusió es va retardar fins a 1928, ja sota la direcció d'Enrique Viedma, sent inaugurades per Alfonso XIII. 

|
Vista Interior del Mercado Central

La planta de l'edifici s'adapta a la forma de la parcel·la que ocupa, de més de 8000 metres quadrats, resolent-se les seues cobertes per mitjà d'innovadores cúpules i diferents techumbres inclinades. L'armadura de cobriment remet a les grans arquitectures industrials del ferro, com les de l'estació del Nord o el mercat de Colón, mentre que els murs perimetrals, que amb prou faenes tenen funció de sustentació sinó més aviat de tancament, estan proveïts de sòcols ceràmics polícromos en la seua base i de "mallorquines" metàl·liques en el seu extrem superior.

Alegórica arquitectura de l'acer, encarna en la seua ornamentació simbòlica la lluminositat de les ceràmiques de la *Ceramo i el colorit de les seues vidrieres, tota la riquesa de la mateixa Horta.

|

Descarregar pla Mercat Central.

Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI