Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT NICOLAU

  • CABALLEROS, 35 - Bj
  • 46001 VALENCIA
  • Telèfon: 96.391.33.17

Iglesia San Nicolás

L'església de Sant Nicolau de Bari i Sant Pere Màrtir és probablement el millor exemple de convivència d'un temple d'estructura gòtica amb la seua decoració barroca que trobarem a València. Va ser una de les primeres esglésies parroquials fundades després de la conquista cristiana, i presenta la planta habitual d'una sola nau amb sis capelles entre els contraforts i la capçalera poligonal. Del seu passat gòtic encara conserva la senzilla porta que hi ha als peus, construïda en la segona mitat del segle XV, amb arquivoltes i un rosetó per damunt d'ella amb un plat de carn en relleu, al·ludint a un miracle de Sant Nicolau.

A la dreta d'esta portada hi ha una capella exterior tancada amb una reixa que s'anomena del fossar, perquè allí estava abans el cementeri parroquial.

L'altra porta, que dóna a la plaça de Sant Nicolau, és no obstant una recreació neogòtica del segle XIX, i per ella accedim a l'interior, on ens sorprendrà la fastuosa decoració barroca, atribuïda a Juan Pérez Castiel i executada entre 1690 i 1693, i sobretot les pintures al fresc dissenyades per Antonio Palomino i realitzades per Dionís Vidal, el qual va recobrir les voltes gòtiques amb escenes de la vida de Sant Nicolau de Bari i de Sant Pere Màrtir de Verona, junt amb virtudes i al·legories en arriscats escorços. És de destacar també les riquesa dels retaules de les capelles, on trobarem obres de Joan de Joanes, Yánez de la Almedina, Espinosa o Vergara.

L'entorn de l'església tenen encara el sabor de la trama urbana antiga, de carrerons tortuosos i places apartades, per les que val la pena deambular, deixant que aguaiten al nostre pas edificis històrics i racons de regust popular.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI