16/10/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUVIM - MUSEU VALENCIÀ DE LA IL.LUSTRACIÓ I LA MODERNITAT
Big bang Dones. Feminismes en la praxi. Cinema i debat en el MuVIM.


Big bang Dones. Feminismes en la praxi. Cinema i debat en el MuVIM.

Big bang Dones. Feminismes en la praxi. Cinema i debat en el MuVIM.

DATES: 13, 20, 27 de febrer i 02, 06 de març de 2019. 
HORARI: 18.30 hores.
PREU: Entrada gratuïta, aforament limitat.
LLOC: Saló d'actes.

Un cicle de cinema i debat per a reflexionar sobre la imatge de la dona en les societats del segle XXI i l'emergència d'un nou horitzó de possibilitats per a la seua transformació.
Aquesta segona edició del cicle de cinema i debat Big bang Dones vol depassar l'àmbit de la —sempre necessària— reflexió teòrica per a endinsar-se en l'observació i anàlisi de diferents maneres de posar en pràctica el patrimoni feminista. Tant en el camp de l'ordenació urbanística, com en el de l'economia, la cultura o la política, les dones estan plantejant una manera diferent de conviure i relacionar-se, repensant la realitat per a crear una societat més igualitària, justa i sostenible. «Feminismes en la praxi» vol donar a conéixer  la pràctica del feminisme en algunes de les principals àrees de la vida col·lectiva, encara dominada per un sistema heteropatriarcal, declaradament capitalista i rígidament vertical.
Polítiques, advocades, arquitectes, professores, ramaderes, sociòlogues, músiques, il·lustradores, actrius, periodistes, teòriques, escriptores, gestores i mediadores culturals comparteixen la seua experiència, els seus projectes i la seua manera d'aplicar la perspectiva feminista en les seues respectives àrees de treball o coneixement. Enguany, a més, BIG BANG DONES acull la primera Jornada «La dóna mira, mira la dóna», organitzada per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i À Punt Mèdia, que analitzarà la situació de les dones en la creació, la producció i la representació audiovisual.
Igual que l'any passat, després de les projeccions que serveixen per a emmarcar audiovisualment el tema en qüestió, les sessions estaran obertes al debat i la participació del públic. Perquè, al cap i a l'últim, la del feminisme és una tasca conjunta i una missió compartida que, a través de l'aprenentatge col·lectiu, no solament busca influir sinó canviar l'ordre vigent de les coses.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI