16/10/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUVIM - MUSEU VALENCIÀ DE LA IL.LUSTRACIÓ I LA MODERNITAT
Taller per a la tercera edat. Fes un amulet devocional de la Mare dels Desemparats.


Taller per a la tercera edat. Fes un amulet devocional de la Mare dels Desemparats.

Taller per a la tercera edat. Fes un amulet devocional de la Mare dels Desemparats.

DATES: Del 01 de gener al 28 de febrer de 2019. Matins dels dimarts o dijous.
HORARI: 10.00 hores.
PREU: Activitat gratuïta. Reserva prèvia. Solament per a grups amb reserva prèvia telefonant al 96 388 37 30 | Grup màxim 20 participants.
LLOC: Aula didàctica.

Durant els mesos de gener i febrer, el MuVIM ofereix diferents tallers per a la tercera edat sobre el cicle expositiu «Mare dels Desemparats» per a repensar i reflexionar sobre la història i les tradicions valencianes —les silenciades i les exaltades— mitjançant dinàmiques participatives i lúdiques adaptades a cada públic i treballant diversos temes com per exemple la devoció, la solidaritat, la marginació o el poder.
Un posseïsca és una retallada de tela amb la imatge del Cor de Jesús i la llegenda «posseïsca, bala», emprat en les guerres espanyoles dels segles XIX i XX i enganxat a la roba, sobre el pit. Hui dia, la seua tradició continua dins de l'àmbit de la passamaneria, com a element decoratiu amb diverses imatges religioses, usat en vestits de falleres i fallers, clavaris i clavàries, entre altres. Amb materials diversos i assequibles —feltre, cordons, cintes, granadures, etc— i una tècnica senzilla, crearem un posseïsca amb la imatge de la Mare dels Desemparats.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI