Servicios de la web

Hall

Coordinadora de l'Agència de la Bicicleta

Belén Calahorro Lizondo

DADES DE CONTACTE

C/ Amadeu de Savoia, 11 (Pati B, 3er. pis)
46010 - València
Telèfon: 962085317
E-mail: agenciabicicleta@valencia.es
Xarxes socials:
- Facebook: @ambicivlc
- Twitter: @agenciabiciVLC

RETRIBUCIONS I DECLARACIONS DE BÉNS I DRETS PATRIMONIALS

Retribució anual bruta (sense antiguitat): 38.826,86 euros.

Declaració de béns i drets patrimonials:

BOP 27-11-2018 (pdf descarregar)

TRAJECTÒRIA PROFESIONAL

TITULACIONS
- Diploma de "Auditorías Ambientales Aplicadas a las PYMES".
- Certificació Estudis d'Anglés.
- Màster de Dret i Gestió Ambiental.
- Certificació Llicenciatura Dret.
- Màster de Gestió Ambiental i Desenvolupament Sostenible.
- Màster en Tècniques per a la Gestió del Medi Ambient i del Territori.
- Certificat Oficial de Coneixements de Valencià Elemental.

BIOGRAFIA
Vaig nàixer el 16 de gener de 1973 a València. He viscut, practicament, tota la meua vida a València, excepte diversos períodes en diferents etapes, que vaig viure a Londres.
Sempre he intentat treballar en projectes que m'interessaren emocionalment. He tingut la sort de coincidir amb diferents persones en la vida que m'han ajudat a lluitar per aportar alguna cosa a la nostra societat a través del treball, fóra remunerat o no.
Per açò, des que vaig acabar la carrera vaig tenir clar que volia treballar en projectes relacionats amb medi ambient. Em vaig especialitzar en l'educació ambiental, participant en projectes relacionats amb el canvi social cap a ciutats més sostenibles. Conèixer i participar en el treball que València en bici realitza, em va fer tenir clar que la bicicleta és una eina fonamental per al canvi de cultura.
Vaig començar a especialitzar-me professionalment, cada vegada més, en projectes relacionats amb la mobilitat sostenible.

FORMACIÓ ACADÈMICA
- Llicenciada en Dret. Universitat de València (1992-1997).
- Màster en tècniques per a la gestió del medi ambient i del territori del Departament de Geografia de la Universitat de València, 2009-2010. Amb Treball Fi de Màster “Mobilitat Sostenible al Treball en el municipi de Quart de Poblet”.
- Màster en gestió ambiental i desenvolupament sostenible de la Universitat de València. Del 2005 al 2006.
- Cursos lectius de Doctorat en Departament de Dret Internacional d'Universitat de València (la majoria de les assignatures de medi ambient) (1998-2000).
- Diploma d'auditories ambientals aplicades a les PIMES. Impartit per IMEDES en el 2000 de 120 hores.
- Diploma de gestió ambiental. Avaluació d'impacte i legislació. Inclòs dins del Màster en Sanitat Mediambiental 5a edició. Impartit per UIMP-VALÈNCIA en 1998.
- Diploma de dret ambiental 3a edició. En 1997 i 1998, amb un total de 175 hores. Universitat de València.

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA
- Curs de Gestors de Mobilitat de la Fundació Pascual Tomás 2015.
- Curs de Formador de formadors en cursos de conducció eficient. 2014.
- Curs de Tècnic especialista en plans de mobilitat urbana sostenible. Organitzat pel Consorci Regional de Transports de Madrid i la Demarcació de Madrid del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports. 200 hores. Des del 20 gener al 6 de juliol de 2012.
- Curs d'Emprenedor en mobilitat sostenible de Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, de juliol a setembre de 2011.

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL
- Actualment coordinadora de l'Agència municipal de la Bicicleta de València. - Integrant de l'equip d'organització del XV edició del Congrés Ibèric la bicicleta i la ciutat, realitzat a València del 16 al 20 de maig de 2018.
- Coordinadora i tècnica del projecte Caminis dirigit a la realització de camins escolars en tots els col·legis del municipi de Dénia. Contractada per l'empresa 7 arquitectura + Ingenieria.
- Coordinació de l'eix de Formació en la XIVª edició del Congrés ”Zaragoza la ciutat de les bicis”.
- Coordinadora i tècnica del projecte BICICOLEANDO dirigit a la realització de camins escolars en tres col·legis públics dels municipis de Sagunt i Puçol. Amb l'objectiu de fer més sostenibles els desplaçaments de la infància i aconseguir transmetre la necessitat que una ciutat que cobrix les necessitats dels xiquets i xiquetes és bona per a tots. S'anima a caminar, utilitzar la bicicleta i transport públic, així com a millorar l'autonomia i el joc dels menors.
Es va desenvolupar des de juny de 2016 a maig 2017 gràcies al finançament de AVSA i subvenció IVACE Generalitat Valenciana.
- Des de 2012. Coordinadora de projectes i formadora en mobilitat sostenible de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, amb projectes de formació i sensibilització com:
· Coordinació i formadora en Curs de gestió de la bicicleta cap a ciutats sostenibles. 2 edicions.
· Coordinació i formadora en Curs: Emprenedoria en Mobilitat Sostenible. 3 edicions.
· Realització de 40 Vídeos de formació en mobilitat sostenible per a l'Observatori Iberoamericà de Seguretat Viària (OISEVI).
· Coordinació i formadora en Curs d'Introducció a la Gestió de la Mobilitat sostenible (MOOC - Gratuït Online) finançat per Ajuntament de Barcelona (2a edició).
· Coordinadora, tècnica i docent en Coempleo en mobilitat sostenible cofinançat pel Fondo Social Europeo. Dirigit a millorar la sensibilització i formació de treballadors i empreses en matèria de mobilitat sostenible i en foment de l'emprenedoria en el sector. Realitzant funcions:
· Coordinació i execució tècnica del projecte.
· Impartició, elaboració, gestió, organització, tutorització i preparació del temari dels cursos.
· Organització, coordinació, moderació i realització de jornada d'emprenedoria en mobilitat sostenible.
· Assessorament personalitzat en mobilitat sostenible.
- Ponent en el col·loqui “Mobilitat i gènere” de la Casa de la Dóna de Xirivella en la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2016.
- Ponent en la Jornada de Mobilitat Sostenible de Santiago de Querétaro. Mèxic, al setembre de 2016.
- Participació en el Desdejuni del periòdic València Plaza “Movilidad sostenible: cultura i inversió per a recuperar les ciutats amables”. Al setembre 2016, juntament amb la Consellera d'Obres públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat, regidors de municipis de l'àrea metropolitana i altres agents socials.
- Participació en el Projecte Pionneers Into Practice dirigit a l'intercanvi de professionals en canvi climàtic en la Unió Europea. Amb dos projectes:
- Projecte de comparació dels projectes de Bicicleta a l'escola de Polònia, Espanya i altres països d'Europa en el departament de l'oficial de la bicicleta de l'Ajuntament de Wroclaw a Polònia en 2015.
- Mobilitat Urbana Sostenible MOVUS, S.L. Paterna al juny de 2015. Realitzant projecte MIBISI SOCIAL que sorgix de l'empresa de servici de bicicleta pública i es dirigix a fomentar de l'ús de la bicicleta en tots els àmbits socials.
- Des de 2010 i fins enguany. Presidenta de l'associació AULA DE LA BICI i formadora en:
· Cursos d'aprendre a muntar amb bicicleta, per a adults i xiquets/es.
· Cursos de Circular amb bici amb seguretat i altres activitats de sensibilització en l'ús de la bici.
· Curs de Circulació amb bicicleta per a TRAGSA a Madrid juntament amb altres companys de Factoria de Ciclistes.
· Formadora d'altres formadors per a l'Ajuntament de Múrcia.
· Activitats de sensibilització en l'ús de la bicicleta en col·legis i passeig a la platja en el municipi de Puçol.
· Tallers de Voluntariat a estrangers per a fomentar l'ús de la bicicleta.
· Bicifamily 2015 Ajuntament de València.
· Ciclat-Ciclate-you Tavernes de la Valldigna.
- Des de 2010 fins a setembre de 2018 - Autònoma – Tècnica de medi ambient i mobilitat sostenible.
- Formadora i autora del Curs de Mobilitat Urbana Sostenible per a la plataforma GEOINNOVA de formació mediambiental, s'han realitzat 12 edicions des de 2013.
- Altres treballs realitzats com a Autònoma – Tècnica de medi ambient i mobilitat sostenible.
· Participació en l'organització i ponent en DEBAT “CAP A UNA MOBILITAT INCLUSIVA” a l'Ajuntament de València.
· Impartir una classe en el Màster de Mobilitat Sostenible de la UPV Ingenieria de Camins sobre el “Paper de la bicicleta en la societat”. Novembre de 2015 i 2016.
· Activitats de sensibilització en mobilitat sostenible en col·legis de Paterna per a xiquets i xiquetes de 6-7 anys contractada per l'empresa concessionària del servici públic d'autobús. Al novembre de 2015.
· Formadora en 5 Seminaris de “Mobilitat sostenible en els centres de treball” organitzats per l'UGT al novembre de 2014 en diferents comarques de la C. Valenciana. · Ponent al desembre de 2013 en Seminari experiències en matèria de planificació urbana i mobilitat sostenible: la Llei Valenciana de 2011.
· Article revista SAÓ al juny de 2013 "Mobilitat sostenible: El futur del transport a les ciutats".
· Formadora en Curs “Mobilitat sostenible en els centres de treball” organitzat per ISTAS-CCOO de Novembre de 2011 a març de 2012.
· Ponent en xarrada “Normativa i bicicleta” de la Conferència LA BICI A la CIUTAT de la Universitat Politècnica de València.
· Ponent en xarrada “Llei de mobilitat de la Comunitat Valenciana” en el dia de la bici organitzat per “Morvedre amb bici” en 2011.
- Bio-Bean Ltd. London. En 2012. Assessorament en la gestió del projecte inspirat en la Iniciativa de baixes emissions de carboni de l'Ajuntament de Londres.
- Col·laboracions amb LLEI VERDA, S.coop.V, en l'elaboració de Projectes de Formació i Educació Mediambiental i en projectes de mobilitat sostenible dirigits a municipis, centres escolars , població en general.
· Elaboració de guia Mobilitat sostenible en l'Institut.
· Assessora en Projecte “La bici en la meua” per a l’Ajuntament de Picanya.
· Formadora en curs “Legislació ambiental en tallers mecànics”.
- Tècnica de medi ambient en l'Ajuntament de Quart de Poblet, des de febrer de 2009 a novembre de 2010, en Projecte CIDE (Centre integral de desenvolupament empresarial).
cofinançat pel Fondo Social Europeo a través del Programa empleaverde. Objectiu del projecte: millorar la sensibilització i formació de treballadors i empreses en matèria de medi ambient.
- Ponent en Mesa de treball-movilitat al treball en Congrés CIDE Iniciatives sostenibles el 28/10/2010.
- Material divulgatiu de mobilitat sostenible al treball.
- Mobilitat al treball a Quart de Poblet.

ALTRES DADES RELLEVANTS
- He format part del Secretariat de CONBICI, coordinadora en defensa de la bicicleta d'Espanya, que aglutina a les associacions que fomenten el seu ús com a desplaçament urbà.
- Membre de València amb bici des de fa aproximadament 15 anys, la qual cosa m'ha concedit la possibilitat de participar en una gran quantitat d'accions, projectes, seminaris, jornades, cursos i fins i tot redacció d'articles, propostes normatives, etc. tots ells dirigits a la sensibilització en l'ús de la bicicleta i la promoció de la mobilitat sostenible.
- Forme part del Grup de treball del Seminari de “Mobilitat e Infància” del Centre Nacional d'Educació Ambiental del Ministeri de medi ambient (CENEAM), en el qual col·labore amb altres professionals des que es va crear al novembre 2012.

IDIOMES
- Espanyol i valencià: Nadiu.
- Anglés: Nivell Avançat.

DOCUMENTACIÓ ACREDITATIVA

Diploma "Auditorías Ambientales Aplicadas a las PYMES" (pdf 365 kb) Certificació Estudis d'Anglés (pdf 1164 kb) Màster de Dret i Gestió Ambiental (pdf 270 kb) Llicenciatura Dret (pdf 1112 kb) Màster de Gestió Ambiental i Desenvolupament Sostenible (pdf 337 kb) Màster en Tècniques per a la Gestió del Medi Ambient i del Territori (pdf 534 kb) Certificat Coneixements de Valencià Grau Elemental (pdf 1317 kb)


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI