Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

1 DE DESEMBRE. DIA MUNDIAL DE LA SIDA


Sin Sida

PARA LA SIDA ÉS RESPONSABILITAT DE TOTS

En la població espanyola, la SIDA s'ha convertit en una malaltia crònica i tractable. Gràcies als nous tractaments, cada vegada més eficaços, en els últims anys s'ha aconseguit parar les morts produïdes per esta greu malaltia, però encara no és curable.

Encara que el perill s'ha reduït, no ha desaparegut. No obstant, la població és cada vegada menys conscient del risc de contraure el virus del VIH. Esta realitat social ens preocupa: és alarmant la xifra d'infectats pel virus de la SIDA cada any i que no saben que ho estan; açò comporta en molts casos a què no s'utilitze cap mètode preventiu, ni en les seues relacions sexuals esporàdiques, ni amb la seua parella, de manera que es continua propagant la infecció del virus de la SIDA.

A Espanya hi ha 3.500 nous casos de SIDA cada any i s'estima que entre un 25% i un 30% de persones amb esta malaltia no saben que la patixen, segons informes del Ministeri de Sanitat elaborats per la Secretaria del Pla Nacional sobre la SIDA.

A causa d'esta situació, l'OMS ha vist la necessitat “d’exigir responsabilitat” per a poder parar la malaltia. Amb esta finalitat, durant els anys 2008 al 2010 utilitzarà com a eslògan “Detín la SIDA. Mantín la promesa”. La responsabilitat no sols és exigible a l'individu de forma personal, els estaments socials han d'esforçar-se a aconseguir que “l’ accés universal” a l'atenció, suport, tractament i prevenció del VIH siga una realitat.

Com veiem, parar la SIDA és responsabilitat de tots. L'1 de desembre de cada any se celebra el Dia Mundial de la SIDA. La lluita contra l'epidèmia i la discriminació és tasca de tots cada dia.

Telèfon 900 70 20 20 Telèfon gratuït
MÉS INFORMACIÓ


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI