Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

REIAL ACADÈMIA BELLES ARTS SANT CARLES


HORARIS:

  • De 9:00 a 14,30 hores.

ACTIVITATS: Conferències, concerts, actes acadèmics, exposicions.

OBSERVACIONS: Centre ubicat en l'antic Col·legi de Sant Pius V. Posseïx arxiu i biblioteca .

HISTÒRIA:
Va ser fundada el 14 de Febrer de 1768.
Posseïx un valuós patrimoni artístic al servici de poble valencià, que custòdia el Museu de Belles Arts de Sant Pius V, compost per pintures, escultures, peces arqueològiques, alt relleus, gravats, estampacions i dibuixos, dibuixos de flors, plans d'arquitectura i planxes de gravats. Destaca la seua col·lecció pictòrica amb firmes com Velázquez, Ribalta, El Greco, Tuset, Lahuerta, Lozano, Furió, Michavilla, Arques, Yturralde i altres. En gravats posseïx la millor col·lecció de Piranessi fora de Roma.
El seu arxiu històric comprén mes de 40.000 documents manuscrits i a través d'ells pot seguir-se l'esdevindre històric de l'Acadèmia durant els tres últims segles, així com la vida acadèmica i les ensenyances impartides fins mitjan del Segle XX, moment en què es van desmembrar al crear-se la Facultat de Belles Arts de Sant Carles i l'Escola Superior d'Arquitectura, la seua biblioteca esta especialitzada en belles arts, contenint un important fons antic de llibres impresos estimat en mes de 12.000 volums.
La Reial Acadèmia va ser declarada el 12 de juny de 1989 primera institució consultiva de la Comunitat Valenciana. L'activitat pública de l'Acadèmia es basa en conferències, concerts, sessions solemnes com l'obertura i tancament del curs, les d'ingrés de membres de número.
L'Acadèmia edita des de 1915 la revista científica Arxiu d'Art Valencià, especialitzada en art valencià. Des dels seus orígens va compartir edifici amb la Universitat Literària en el carrer De La Nau, traslladant-se en 1848 al desamortitzat Convent del Carme fins a l'any 1946, data en què el Museu i l'Acadèmia es traslladarien al Palau de Sant piadós V, seu d'ambdós institucions actualment.
Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI