Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

ARXIU DIOCESÀ


Archivo

El Servici Diocesà d'Arxius Parroquials va ser creat al novembre de 1994 a fi d'orientar als sacerdots responsables dels arxius en la seua ordenació, conservació i consulta, garantint així el seu destí d'assistència i ajuda interna a la mateixa parròquia, en els plans històric i jurídic, i, així mateix, complint una missió evangelitzadora, cultural i investigadora.

Un dels eixos importants d'actuació del Servici consistix en la fotodigitalització de fons històrics dels Arxius Parroquials.

Per a això compta amb un equip de col•laboradors que, gratuïtament, es posen a la disposició dels rectors que ho desitgen i, siga en el laboratori del Servici, siga in situ, desplaçant-se a les poblacions que així ho requerisquen, fotodigitalitzen i processen convenientment la documentació històrica.

Una còpia de dita fotodigitalització és entregada al rector i una altra a l'Arxiu Històric Diocesà, amb la qual cosa es facilita enormement la consulta de l'investigador, ja que esta última es posa a la lliure disposició de l'estudiós en la sala de consulta d'este Arxiu Diocesà.

Este Servici Diocesà es troba en estreta relació amb la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer, de manera que una de les sèries periòdiques d'esta Facultat, scilicet Monumenta Archivorum Valentina, publica anualment un número sobre inventaris, catàlegs i transcripcions de documentació d'arxius eclesiàstics.

La seu del Servici es troba en dependències de l'Arxiu Històric Diocesà

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI