Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

GALERIA DEL TOSSAL


HORARI (NOVA NORMALITAT):
Només es podrà accedir mitjançant visita guiada gratuïta amb reserva prèvia.


Muralla de la Galeria del Tossal

TARIFES:

Entrada gratuïta. Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datáfonos.

Visias guiades gratuïtes:
- Dissabtes i diumenges: 13.15 h.

Informació i reserves al 96 208 41 73

AVÍS: Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents. Pot consultar l'oferta actual a través d'aquest ENLLAÇ.

|

Muralla i Sala de la Galeria del Tossal

En esta plaça es troba la Galeria del Tossal on podrà contemplar les restes musealizados d'una torre i llenç de la muralla islàmica del segle XII. Les ruïnes ací conservades formaven part d'una porta en colze, possiblement una remodelació de la porta d'al-Hanax construïda en el segle XI, una de les cinc portes que tenia la ciutat, i que s'obria en l'inici del carrer de Cavallers. Podrà observar una torre de planta quadrada construïda amb tàpia de morter. En el seu front encara es conserven els forats deixats pels suports de les caixes de fusta emprades pels alarifes musulmans per a la seua construcció.

Per davant de la muralla es veuen uns arcs de rajola. Sobre ells descansava la volta que cobria la séquia de Rovella, conducció que va ser canalitzada per l'antiga trapa de la muralla en el segle XIV i que servia -quasi fins als nostres dies!- com a col·lector d'aigües de la ciutat.

Per a més informació sobre la muralla islàmica i les restes conservades de la mateixa pot veure els panells didàctics instal·lats.

Pot veure altres restes de la muralla en diversos locals públics que obrin les seues portes en el carrer Cavallers i Plaça de Sant Jaume, o bé en el Col·legi Major Rector Peset, en la pròxima plaça del Forn de Sant Nicolau.

|
Mes informació sobre accesibilitat

Activitats per a tots els públics

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI