Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

TORRES DE QUART


A partir del 9 de juny de 2020 s'obrin al públic les Torres de Quart amb horari especial i entrada gratuïta.
Més Informació

HORARI (NOVA NORMALITAT):

- De dimarts a dissabte, de 10.00 a 19.00 hores.
- Domingo i festius, de 10.00 a 14.00 hores.
- Dilluns. TANCAT.

Les torres s'hauran d'abandonar 10 minuts abans del tancament.


TARIFES:

Entrada gratuïta. Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datáfonos.

AVÍS: Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents. Pot consultar l'oferta actual a través d'aquest ENLLAÇ.


Les torres de Quart formaven part de la muralla cristiana de la ciutat i la seua construcció es va realitzar entre 1441 i 1460 sobre una porta anterior, seguint el model de la porta de Castel Nuovo de Nàpols, alçat per Alfons el Magnànim.

Torres de Quart

En 1623 el Consell municipal va acordar que s'habilitaren com a presó per a dones, i en 1813 van passar a ser presó militar -i van seguir sent-ho fins a 1932-. Tradicionalment eren conegudes com les Torres de la Calç, pel fet que en el segle XVIII s'exigia que la calç que entrava a la ciutat es fera per esta porta.

L'edifici consta de tres cossos: les dos torres pròpiament dites, de forma cilíndrica, construïdes en morter i assentades sobre un basament en forma de talús, i el cos central, de planta rectangular, on s'obri la porxada, formada per un arc de pedra de mig punt

En el lluït exterior encara es conserven els senyals de l'intens bombardeig patit durant el setge francés a la ciutat en 1808, aprofitat per una colònia de lloros per a niar.

|
Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI