Servicios de la web

Hall

FIRA DE JULIOL

Durant el mes de juliol València quedava sense ofertes lúdiques i els veïns deixaven la ciutat per a alleujar la calor. Per a animar la capital, evitar la marxa dels valencians i atraure als forasters, l'Ajuntament va proposar celebrar una fira anual i una exposició de qualsevol classe de productes. D'esta manera, el 21 de juliol de 1871 s'inaugura la primera Fira De Juliol amb una vistosa cavalcada, pavellons, exposicions de plantes i venda de productes en general.

La Batalla de Flores

Els festejos van anar incrementant-se i en 1891 queda establida la Batalla de Flors que es desenvolupa l'últim diumenge de juliol i on es lliura una suau lluita entre els integrants de florals i majestuoses carrosses i el públic expectant. Centenars de milers de clavells viatgen per l'aire durant prop d'una hora per a deixar al final una bellíssima i multicolor estora de flors.

Durant la primera quinzena del mes i des de 1886 se celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música. El Palau de la Música i la Plaça de Bous són els escenaris de tan singular i prestigiós certamen. En la segona quinzena, la Plaça de Bous alberga l'anomenada “Fira de Sant Jaume”, amb cartells de primera categoria que avalen el gust taurí del poble valencià.

Certamen de Bandes de Música en la Plaça de Bous

En els Jardins de Vivers se celebra un festival que oferix variades actuacions artístiques, des de ballets clàssics a grups de rock, pop, jazz, passant per teatre, folklore, flamenc, sarsuela, etc. Els castells de focs artificials disparats per les millors pirotècnies, també es donen cita en estes dates.LES NOSTRES FESTES


AGENDA

L'Agenda de la Ciutat, en esta mateixa web, li oferix els programes detallats de cadascuna de les festes.

Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI