Servicios de la web

Hall

Mirant cap al mar

Banyada pel llegendari Mar Mediterrani, germen de la civilització occidental, la ciutat de València gaudix de temperades platges amb què combatre la calor estiuenca. Les nostres extraordinàries aigües es convertixen en estes dates en l'espai idoni per a l'oci, el gaudi del mar i del bon temps.

Pla de platges

A més de fruir del sol i del bany, el litoral valencià presenta una oferta d'activitats molt variades. Els seus 25 quilòmetres de litoral costaner dels quals 19,5 Km. corresponen a platges és l'escenari perfecte per a la pràctica del planxa de surf, la vela lleugera i múltiples activitats nàutiques. Recórrer caminant o amb bicicleta les sendes del Parc Natural o navegar pels canals de l'Albufera a bord de les tradicionals embarcacions.

València és una ciutat privilegiada gràcies a la gran varietat de platges que posseïx i a les distintes característique d’estes. El port de la ciutat de València dividix la fatxada marítima en dos grans parts.

Al nord, unides per un ampli i atractiu Passeig Marítim, se situen les platges més urbanes i concorregudes: la platja de la Malva-rosa i el Cabanyal. Estes són les platges que els usuaris, sense eixir de la ciutat poden fruir amb total comoditat, tant a l'hivern com a l'estiu. En els mesos càlids als seus complets servicis en l'arena s'unix una àmplia oferta de restauració i oci. Al sud dins del Parc Natural de l'Albufera es troben les platja de Pinedo i les bellíssimes platges de l’Arbre del Gos, el Saler, la Garrofera, la Devesa (única platja salvatge dins del municipi) i el Recatí-Perellonet.

La platja situada més al nord de la ciutat és la Malva-rosa, platja urbana per excel·lència de València. Àmplia i oberta, d'arena fina i daurada, presenta un aspecte molt animat tant a la mateixa platja per la qualitat i quantitat de servicis que oferix, com al passeig que la delimita i que alberga restaurants i cafeteries. Històricament sabem que esta fou la platja més marinera, utilitzada per al desembarcament de la pesca i, posteriorment, espai de descans de la burgesia valenciana, entre els estiuejants il·lustres de la qual es trobaven Sorolla i Blasco Ibáñez. Com a curiositat cal dir que era anomenada així per la seua plantació d'herbes aromàtiques i malves-rosàcies.

A continuació cap al sud es troba la platja del Cabanyal, també urbana i d'arena fina i daurada, que disposa d'àrees lúdic esportives, d'exercici físic i culturals per a xicotets i persones majors. Les bones temperatures de València fan que estiga concorreguda durant la major part de l'any i és a més un dels llocs d'oci nocturn més freqüentats entre els mesos d'abril i d’octubre. Esta platja té el seu origen a un barri de cabanyes de pescadors, les parets del qual estaven fetes de canyes i fang pastat amb palla.

A escassos minuts de la ciutat ens endinsem dins el Parc Natural de l'Albufera, el qual acull plantes i animals de gran valor així com formacions dunars úniques. Dins d'este parc es troben les anomenades platges del sud.

Situada al sud de la ciutat, passat el port i el club nàutic que la protegixen dels vents del nord ens trobem amb la platja de Pinedo Poble, que ha sigut tradicionalment una localitat de llauradors i pescadors. És una platja oberta d'arena fina; al seu entorn conserva una zona de dunes i vegetació que dóna pas a una franja de la popular horta valenciana.

La platja l’Arbre del Gos fou oberta al públic l'any 2007, després de les obres executades per a la regeneració ambiental i paisatgística del paratge primitiu conegut com a la casa negra. Després del sanejament de la platja, amb la regeneració del cordó dunar i l'execució d'un passeig marítim per a vianants amb un carril bici, s'ha dotat de tots els servicis esta nova platja, tot creant un nou entorn per a gaudi de tots els ciutadans.

Un poc més al sud ens trobem amb la platja del Saler, que és una de les més concorregudes de la zona. Entre els anys 1997 i el 2000 es du a terme la recuperació d'esta platja, amb la demolició del passeig marítim, l'eliminació d'antics vials i aparcaments i la construcció d'un cordó de dunes de primera línia, i un nou passeig integrat dins l'entorn. Està protegida dels vents de ponent pel cordó de dunes de gran valor ecològic i posseïx una enorme extensió de pinedes que donen al seu entorn un aspecte salvatge i natural.

La platja de la Garrofera fou denominada com a tal l'any 2007, i inclou la zona del Sidi Hotel i la Casbah.

Ubicada al ple Parc Natural de L'Albufera, entre les “goles de Pujol i del Perellonet”, la Devesa, és l'única platja salvatge del municipi. Amb els seus quasi cinc quilòmetres de longitud es troba a la zona més protegida del parc natural del Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de l'Albufera “PRUG”, la qual cosa li conferix el seu major atractiu. L'extraordinari entorn natural amb un ric ecosistema en el qual, al costat de llacunes i mallades (depressions interdunars), s'entremescla tota classe de vegetació: pins, margallons, coscolls, llentiscle i mare-selva, que donen recer a nombroses aus. Açò li conferix un gran atractiu per la conservació i protecció dels seus recursos naturals.

La platja del Perellonet-Recati, és la platja més situada al sud de la nostra ciutat, aigües calmades i delimitades per una zona residencial després de la qual s'estén una vasta superfície de cultius d'arròs.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI