09/12/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

Activitat Econòmica

La ciutat de València és, fonamentalment, una àrea de servicis la influència de la qual arriba molt mes enllà dels límits del seu terme municipal. Actualment la població ocupada en el sector servicis és el 83% del total, amb un gran pes de les activitats de demanda final, del comerç detallista i majorista, dels servicis especialitzats a empreses i d'activitats professionals.

No obstant la ciutat manté una base industrial important, amb un percentatge de població ocupada del 11%, formada per xicotetes i mitjanes empreses entre les que destaquen els sectors de paper i arts gràfiques, de fusta i moble, de productes metàl·lics i de calçat i confecció.

El seu dinamisme com a centre econòmic i com a lloc de referència per a múltiples activitats econòmiques es reflecteix en la puixança d'institucions claus per al desenvolupament econòmic com a Fira València, el Port Autònom, la Borsa, el Palau de Congressos o les seues Universitats.

València explica també amb importants institucions culturals que tenen una importància creixent en el seu desenvolupament: el Palau dels Arts, el IVAM, el Palau de la Música o la Ciutat de les Arts i les Ciències aporten un innegable valor afegit a la ciutat i al seu entorn metropolità com a centre cultural i d'oci.

D'altra banda les activitats agràries, àdhuc tenint una importància relativament menor, perviuen en el terme municipal, ocupant un total de 3.348 hectàrees, en la seua major part per cultius hortícoles.

Més informació estadística en la web de l'Oficina d'Estadística


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI