Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Àrees d´intervenció >> Àrea d'incorporació de la perspectiva de gènere en l'Administració Local

Programa informàtic de Llenguatge No Sexista.

La Secció de la Dona, adscrita a la Regidoria de Benestar Social i Integració té, entre altres comeses, fer propostes entorn a les polítiques d'igualtat entre dones i hòmens per a la ciutadania. Concretament, una de les mesures del Plan MIO, és impulsar la utilització del llenguatge no sexista, per a la qual cosa aportem uns instruments útils i de fàcil utilització per a formar-nos en esta matèria.

Hi ha diversos instruments informàtics que faciliten la coerció de testos. Es proposen dos d’ells que considerem més adonis: Nombra en Red y La lupa violeta són una invitació a pensar i a escriure en femení i en masculí quan utilitzem l’ordinador..

D'una banda, es dirigix a les dones i hòmens que saben que no dóna el mateix usar exclusivament el masculí, dient que representa també al femení, i que volen canviar este ús del llenguatge, tan arrelat com a negatiu per a les dones perqué les invisibilitza.

Escriure i parlar amb un llenguatge no sexista és una invitació, per tant, a introduir noves formes de millorar les relacions a través de la paraula, a parlar i a escriure amb precisió i, sobretot, a transformar-nos, transformant així el que volem que canvie.

Descarregar Nombra.en.red Manual Nombra.en.red Descarregar La lupa violeta Manual La lupa violeta NOMBRA. La representació del femení i el masculí en el llenguatge GUIA: Igualtat, Llenguatge i Administració del femení i el masculí en el llenguatge


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI