PRESENTACIÓ

El projecte de la Superilla al barri de la Petxina contempla la redistribució i el calmat del trànsit alliberant una àmplia superfície als carrers i generant una nova plaça en l’encreuament dels carrers Palleter i Calixto III.

La Superilla del barri de la Petxina és la primera de les superilles que preveu implantar l’Ajuntament de València per tota la ciutat i respon a la voluntat d’aconseguir que València siga una ciutat més amable per a les persones a través de la pacificació del trànsit rodat, la reducció de l’espai d’aparcament lliure en calçada, i la generació de nous espais públics més socials, integradors, verds i saludables.

Aquesta estratègia de millora de l’espai públic de la ciutat està alineada amb plantejaments previs i recopila estudis anteriors com el Pla de Mobilitat Urbana de València (2013), les Directrius per a la millora de la qualitat urbana dels barris de València (2017) o l’estratègia València Ciutat de Places (2020).

Amb l’objectiu d’agilitar els llargs processos d’intervenció sobre la ciutat, l’actuacions de les superilles es realitzaran mitjançant actuacions blanes (o flexibles) provisionals. Aquestes actuacions estaran coordinades mitjançant una Guia Tècnica per a Actuacions de Reurbanització Flexible a València (2020), i serviran perquè la necessària transformació urbana responga de manera ràpida a les demandes de la ciutadania mentre es getionen i desenvolupen les reurbanitzacions definitives.