Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comencen les obres del projecte d'obertura provisional entre el Jardí Botànic i la Gran Via Ferran el Catòlic

Els treballs tenen una duració prevista de huit setmanes

• Les actuacions es basen en l'obertura i continuació del carrer existent per l'antic solar dels Jesuïtes

11/07/2021

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana dirigida per la regidora i vicealcaldessa Sandra Gómez, ha anunciat el començament de les obres del projecte d’“Obertura provisional del carrer per als vianants entre el Jardí Botànic i gran via Ferran el Catòlic”.

 

Tal com va explicar la vicealcaldessa durant la presentació del projecte, “les accions d'este projecte ens permetran ampliar el recorregut per als vianants entre els carrers Beat Gaspar Bono i la gran via de Ferran el Catòlic, que actualment finalitza en una de les entrades de l'església dels Jesuïtes, i deixar arrere una zona molt degradada, un carrer amb fons de sac on s'acumulen enderrocs”.

Estes actuacions es basen en l'obertura i continuació del carrer existent per l'antic solar dels Jesuïtes. El tancament de la parcel·la resultant consisteix en l'execució d'un muret de formigó armat sobre qual es disposarà una tanca metàl·lica de 2,25 metres d'altura. Esta tanca serà del mateix model que la situada al Jardí de les Hespérides per a donar una continuïtat estètica al recorregut.

A més, el projecte prolonga este carrer per als vianants per a realitzar el recorregut complet entre els dos carrers paral·leles (Beat Gaspar Bono i Gran Via), per a això part de l'accés discorrerà pel solar contigu propietat també de l'ordre eclesiàstica. També ampliarà la vorera existent en esta zona de la Gran Via per a dotar-la d'una major amplitud i accessibilitat.

Va apuntar a més la vicealcaldessa en la presentació del projecte que “esta zona es troba dins dels entorns de protecció dels béns d’interès cultural (BBIICC), dins del Pla especial de protecció dels entorns dels BBIICC-Jardí Botànic de la Universitat de València”. A més, ha explicat que en la zona d'actuació existeixen uns paviments tipus Nolla, que tenen un especial interès arqueològic i històric, per la qual cosa “amb l'objectiu de garantir la seua conservació i no afecció, es disposarà un geotèxtil sobre els paviments i fonamentacions existents i s'emplenarà amb una capa de 5 centímetres d'arena groga per a marcar la seua presència i garantir la seua protecció”.

El projecte segueix la Guia per a introduir aspectes mediambientals en els projectes d'urbanització de Ciutat Vella, elaborada pel servei de Gestió Centre Històric. Estes accions aportaran ús íntegre per als vianants del carrer, que preserva la qualitat de l'aire i els nivells de soroll, millora del sistema de recollida d'aigües pluvials i dels escocells existents per a preservar el paviment tipus Nolla existent en la zona. S'arreglarà també la il·luminació instal·lant lluminàries amb led per a major eficiència energètica.

Durant l'aprovació el projecte Sandra Gómez també va destacar que “el caràcter d'estes actuacions és provisional a causa de la necessitat de renovació d'esta zona per a evitar l'estat de degradació en què es troba el carrer”. Començant hui obres, el termini previst per a la duració d'estes serà de huit setmanes, i comptarà amb un pressupost total de 182.994.27 euros, IVA inclòs.

“Les intervencions en esta zona milloraran l'accessibilitat i qualitat ambiental a l'entorn del Jardí de les Hespèrides i del futur jardí municipal que se situarà en el solar dels Jesuïtes de València, que es dirà Jardí Trini Simó en homenatge a la historiadora de l'art, activista veïnal i filla predilecta de la ciutat”, va señalar la vicealcaldessa.