Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Busca per dia

Últimes notícies


Tornar

València injecta 18,6 milions d'euros als sectors més afectats per la covid amb les ajudes del pla resistir

Pilar Bernabé: “Estem pagant a autònoms i micropimes en un temps rècord: menys de 12 dies des de la presentació de la sol·licitud”

Quasi el 100% dels taxistes han sol·licitat ajuda directa del Pla Resistir

• Quasi el 100% dels taxistes han sol·licitat ajuda directa del Pla Resistir

14/05/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat el cinqué pagament de les ajudes del Pla Resistir dirigides al sector del taxi i el quart pagament de les ajudes dirigides al sector de la cultura. Amb tot això i després d'estos pagaments, l'Ajuntament de València ha abonat fins hui 18.638.200 euros en concepte d’ajudes del Pla Resistir, que han arribat a 8.080 persones autònomes i micropimes.

 

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que “des del consistori hem gestionat estes ajudes amb total celeritat perquè sabíem que la rapidesa era fonamental per a donar eixe baló d'oxigen tan necessari als sectors productius més afectats per la crisi derivada de la pandèmia”.

“La nostra intenció des del primer moment ha sigut ajudar a autònoms i micropimes en estos moments de recessió causada per la pandèmia, per això hem llançat simultàniament diferents convocatòries de subvencions per a arribar més ràpid als diferents sectors econòmics. Estem pagant a autònoms i micropimes en un temps rècord: menys de 12 dies des de la presentació de la sol·licitud”, ha reivindicat Bernabé.

 

BALANÇ D’AJUDES DEL PLA RESISTIR

 

Al llarg d'enguany el consistori ha llançat cinc línies d'ajudes vinculades al Pla Resistir. Ateses les diferents convocatòries, en el cas de la línia dirigida als sectors tradicionals s'han aprovat cinc pagaments per un import de 367.400 euros, que ha beneficiat 164 persones autònomes i micropimes;i en el cas de la línia d'ajudes dirigides al sector de la cultura i educació, s'han aprovat quatre pagaments que ascendeixen a 1.051.000 euros i que han beneficiat 443 persones autònomes, micropimes i associacions.

“Convé destacar la gran demanda de sol·licituds en les ajudes dirigides al sector del taxi, on quasi el 100% dels taxistes que optaven a ella, han sol·licitat l'ajuda directa”, ha ressaltat Pilar Bernabé, qui ha indicat que en el cas de les ajudes del Pla Resistir dirigides al sector del taxi “s'han aprovat cinc pagaments per un import de 4.384.200 euros, que han beneficiat a 2.121 persones autònomes”.

A estes línies de subvencions se suma la primera convocatòria de les ajudes municipals vinculades al Pla Resistir, amb la qual el consistori va abonar 12.835.600 euros que van arribar a 5.332 persones autònomes i micropimes.

D'altra banda, la regidora Bernabé ha recordat que l'Ajuntament de València acaba d'obrir de sol·licitud de la nova línia d'Ajudes del Pla Resistir dirigida al sector de les Cerimònies i Celebracions, una convocatòria, oberta fins a l'1 de juny, a la qual es destinen fins a 6.000.000 euros. En concret, esta cinquena convocatòria es dirigeix als sectors de bellesa, esteticistes i perruqueries, bugaderies i tintoreries, souvenirs, fotografia, floristes, joieria i confecció, celebracions, noces i esdeveniments.

Pilar Bernabé ha destacat que “el sector de les cerimònies i les celebracions també s'ha vist altament afectat per les restriccions marcades per a fer front a la pandèmia i, per tant, hem de secundar-ho per a garantir la viabilitat de les persones autònomes i micropimes que operen en ell”.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé