Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme licitarà la redacció del projecte del carrer Democràcia que connectarà entre sí els barris del Carme, el Botànic, la Petxina i Nou Moles

La reurbanització i pacificació del nou eix connectarà des de les Torres de Quart fins a Mislata

• L'eix d'actuació

26/06/2021

La regidoria de Desenvolupament i Renovació urbana que dirigeix la vicealcaldessa, Sandra Gómez, licitarà la redacció del projecte per a reurbanitzar l'eix dels carrers Quart i Democràcia, des de les Torres de Quart fins a Mislata. Este eix “fonamental” connectarà els entre sí els barris del Carmen, el Botànic, la Petxina i Nou Moles, a més del municipi de Mislata.

 

Amb este projecte es dóna resposta a la petició aprovada en l'última edició de DecidimVLC, amb la qual es materialitza un dels sis eixos per als vianants principals previstos en el PMUS aprovat en 2013, i que connecta les Torres de Quart amb el complex administratiu 9 d’Octubre i amb Mislata.

L'actuació, que discorre pels barris de Botànic, la Petxina i Nou Moles, inclourà l'ampliació de voreres, plantació de nou arbrat i vegetació, i millores en accessibilitat. És un traçat de 1.900 m que discorre pels carrers Quart, San José de la Muntanya, i carrer Democràcia.

El departament que dirigeix Sandra Gómez ha explicat que s'estudiarà a més amb la Delegació de Mobilitat Sostenible la possibilitat d'incloure un carril bici que connecte el centre de la ciutat, Botànic, Petxina i Nou Moles amb Mislata i el Parc de Capçalera. S'ha previst un pressupost de 120.000 euros per a la licitació de la redacció del projecte d'aquest eix.

Este actuació facilitarà la mobilitat sostenible dels veïns i veïnes procedents de Ciutat Vella o del nord-oest de la ciutat; dels equipaments i edificis dotacionals situats en l'Avinguda Guillem de Castro (centre de salut, grup escolar Cervantes, Centre cultural de la Beneficència o IVAM, i de les persones que treballen o visiten el complex administratiu Nou d´Octubre, que podran així desplaçar-se a peu amb seguretat des d'o fins al centre de la ciutat.

Les característiques de la urbanització tindran en compte l'accessibilitat, perspectiva de gènere, i la renaturalització de l'espai públic, millorant així la qualitat ambiental, acústica, i la seguretat d'utilització dels carrers d'aquests barris, facilitant l'activitat comercial, i millorant la qualitat de vida dels veïns i veïnes.