Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València estrena el Clúster de Sostenibilitat i Economia Circular per a enfortir l'hostaleria

Emiliano García: “el camí de la sostenibilitat hem de recórrer-lo de manera conjunta el sector públic i el privat

• Sector hostaler

23/07/2021

L'Ajuntament de València, Hostaleria de València i Hostaleria d'Espanya, han presentat este matí el clúster de sostenibilitat i economia circular del sector hostaler. La trobada que ha tingut lloc en el Palau de Congressos de València porta per nom “Si ens movem tot canviarà” i ha comptat amb diverses ponències orientades a explicar les diferents propostes i línies d'actuació que el Clúster vol treballar per a enfortir el futur del sector hostaler, orientat a construir un sector més sostenible on l'economia circular siga una dels senyals d'identitat.

 

Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València ha assegurat que “el camí de la sostenibilitat hem de recórrer-lo de manera conjunta el sector públic i el privat, este camí està ple d'oportunitats que no hem de desaprofitar.” Així mateix, García ha destacat que “València treballa per ser una ciutat cada vegada més sostenible, més segura i més saludable. Per a això estem liderant un ambiciós projecte per a la descarbonització de l'activitat turística, que ens ha convertit en la primera ciutat del món a certificar la petjada de carboni del turisme. Un projecte en el qual volem implicar a tot el sector turístic i, com no podia ser d'una altra manera, a l'hostaleria”.

Per part seua, Manuel Espinar, president d'Hostaleria València ha explicat en la presentació de l'acte que “el sector hostaler està patint una profunda crisi des de fa més de quinze mesos provocada per la pandèmia, però sempre hem defensat que d'esta crisi hem d'eixir de dins cap a fora, posant en valor els nostres productes de proximitat i el nostre sector primari. Pensem que tots els projectes encaminats a treballar per la sostenibilitat són importants per a avançar com a sector i per a estar a l'altura dels reptes que ens planteja el futur”. En la mateixa línia José Luis Yzuel, president d'Hostaleria d'Espanya, ha destacat que “la sostenibilitat ha de ser un punt fonamental en el full de ruta que marque el futur del sector. Sempre hem sigut un sector compromés, i en set sentit, considerem que l'hostaleria no pot estar al marge d'un repte tan important, com és el de la sostenibilitat, l'impacte de la qual redunda en tota l'estructura social”.

La primera ponència ha tractat sobre la cuina d'aprofitament per a reduir el desaprofitament alimentari, i en ella Carito Lourenço, del Restaurant Fierro i Mayre Modrego, directora de comunicació de Eurotoques, han explicat les propostes que en este sentit es treballen en l'hostaleria i la rellevància de continuar incrementant esta cultura de treball.

A continuació, Andrés Ferrer, CEO de Omawa, ha parlat sobre la Petjada Verda, la sostenibilitat i compensació de petjada de CO₂ en espais verds de proximitat. Esta xarrada ha sigut seguida de la presentació del Projecte de mesures compensatòries de la petjada de CO₂, desenvolupades per l'Ajuntament de València de la mà d'Antonio Bernabé, director de Visit València.

El projecte Calles Vivas, per a convertir les terrasses hostaleres en espais dotacionals per a la ciutat, ha sigut protagonista de la ponència que ha donat Sonia García-Fraile, Tècnic del Departament Cultura i Oci de Fundació ONCE.

Finalment, en el tancament de la jornada del Clúster s'ha parlat sobre la distribució urbana intel·ligent i la traçabilitat sostenible per al sector, i ha sigut a càrrec de José Carlos Espeso, responsable de mobilitat i àrea d’Smart Distribution AECOC.