Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Banda Simfònica Municipal ret tribut al certamen internacional de bandes de música "Ciutat de València"

El concert, dirigit per Rafael Sanz-Espert, tindrà lloc esta vesprada a les 19:30 hores a l’Auditori del Palau de les Arts

• Banda Simfònica Municipal de València

15/07/2021

La Banda Simfònica Municipal de València, prepara el nou concert que interpretarà esta vesprada, a l’Auditori del Palau de les Arts i sota la direcció de Rafael Sanz-Espert, per a retre tribut al Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’, en el qual es podrà escoltar nou icòniques obres, interpretades per la formació lírica municipal al llarg de la història del certamen.

 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha volgut convidar a la ciutadania a assistir i gaudir d’este concert gratuït, i ha recordat que “malauradament, les circumstàncies sanitàries que estem vivint i que tant està colpejant a totes les societats musicals, ens van obligar a ajornar a 2022 el nostre certamen, sens dubte, el més prestigiós i reconegut dels que es celebren a tot el món”. En este sentit, Tello ha afirmat que “estem treballant amb pas ferm i amb molta il·lusió, en esta nova edició tan esperada i desitjada”. “Mentrestant”, ha afegit la regidora, “servisca este concert com a un excel·lent preludi musical”.

El repertori del concert conté enèrgics pasdobles, marxes i danses d'il·lustres autors de la tradició musical valenciana, hispana i europea. A més del germànic-suís Carl Friedemann o l'italià Giuseppe Verdi, destaquen compositors valencians com Amando Blanquer, José Salvador González, Rafael Talens, Salvador Giner i Santiago Lope. L'embruixament andalús de Manuel de Falla i la fantasia hispana de Ricardo Villa completen el programa d'un concert replet de reconeixements, cèlebres obres i màgics moments per a totes les edats.

A més, hi haurà un emotiu reconeixement a Juan Ramón Barberá Higuero, que culminarà la seua trajectòria artística després de quatre dècades com a saxofonista alt de la mateixa Banda Simfònica Municipal. Sobre el professor, Tello ha destacat que “és un músic molt volgut pels seus companys i un gran professional que és part intrínseca de la nostra formació i al costat d'ella, del Certamen, com comprovarem en el concert”.

També hi haurà un record a personatges històrics del CIBM, com Paco Campillo, qui va dedicar 20 anys a la seua organització; i Rafael Maurici, ‘Veu’ del Certamen.

Les entrades del concert poden reservar-se de manera gratuïta en https://bit.ly/3hkr8Zq fins a completar l'aforament legal permés. Es pot consultar més informació de l'esdeveniment en https://bit.ly/3whGAtG. Per a garantir la seguretat del públic, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic, presa de temperatura, distància entre butaques i ús obligatori de mascaretes.