Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La presència de Covid-19 en les aigües residuals es manté estable

Elisa Valía apel·la a la responsabilitat i explica que les zones amb major presència són Campanar, Malva-rosa, Benimaclet, el Pla del Real, Extramurs, Malilla i Natzaret

• Campanar, Malva-rosa, Benimaclet, el Pla del Real, Extramurs, Malilla i Natzaret són les zones amb major presència del virus

24/07/2021

La incidència del coronavirus en les aigües residuals de la ciutat de València reflecteix nivells similars a les tres mostres analitzades el mes de juliol, al voltant dels 110 milions de UG/litre, segons revelen les dades facilitades per la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua del Ajuntament de València.

 

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, afirma que “les dades registrades en les últimes mostres del 20 de juliol mostren que es mantenen els nivells de la presència de coronavirus en aigües residuals i que la ciutat no ha estat capaç de baixar-los en el que portem de mes, després de la gran pujada produïda a la fi de juny que va acompanyar a una nova ona de contagis”.

Per a Valía, “encara que en les dades sí que s'aprecia la fi d'una tendència desbocada a l'alça, ja que al juliol l'increment ha estat pràcticament imperceptible, l'estabilitat en els nivells actuals no pot ser considerat com una bona notícia en ella mateixa”.

La regidora sosté que estos valors “obliguen necessàriament a continuar fent un esforç col·lectiu en el compliment de les recomanacions sanitàries i les mesures de seguretat per a contenir el virus, a reduir en la mesura que siga possible les reunions socials per a evitar que el coronavirus continuï expandint-se a la ciutat. En este moment en el qual el procés de vacunació està avançant a gran velocitat i que, fins i tot, ja arriba a la població més jove, hem de continuar apel·lant a la responsabilitat ciutadana per a no contribuir amb les nostres accions a un empitjorament de la situació i evitar mesures més restrictives”.

Les zones de la ciutat amb major presència de coronavirus en aigües residuals són part de Benicalap, Saïdia, Poblats Marítims, Benimaclet i el Pla del Real, tots ells per sobre de la mitjana. La menor presència de coronavirus es troba en el Palmar, el Saler, Benimàmet i Rascanya.

Recursos multimèdia

Elisa Valía