Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra el Dia de l’Arqueologia amb vistes guiades gratuïtes

Glòria Tello: “Volem mostrar a la ciutadania tot allò en el que estem treballant, obrint les portes de diferents espais municipals relacionats amb l’arqueologia”

• Es podrà accedir mitjançant reserva prèvia al telèfon de contacte

14/07/2021

L’Ajuntament de València celebrarà el Dia de l’Arqueologia, que es celebra el pròxim 28 de juliol, amb visites obertes i gratuïtes a tota la població a cinc espais arqueològics de la ciutat: la muralla islàmica, el refugi antiaeri, el centre arqueològic de l’Almoina, el refugi de Serrans i la intervenció arqueològica de la plaça de l’Àngel. Així ho ha anunciat este matí la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

“Convoquem esta activitat just en un moment en que podem treure pit de la quantitat de troballes i de restes arqueològiques de les que disposem i per a fer-ho més didàctic i per a mostrar a la ciutadania tot allò en el que estem treballant. Per a això, hem organitzat diferents visites guiades gratuïtes a les quals animem la ciutadania a acudir, reservant plaça prèviament a través dels canals disponibles en l’Ajuntament de València”.

Les propostes especials per a este dia acostaran als valencians i valencianes a descobrir la Muralla Andalusí del segle XI, construcció iniciada en el 1021, durant el regnat de Abd al-Aziz, per la qual cosa ara celebrem el mil·lenari de la seua edificació.

Es podrà accedir de manera excepcional a les intervencions arqueològiques que s'estan realitzant a la plaça de l'Àngel, un dels punts més coneguts on s'ha conservat una torre i part del llenç d'esta muralla. I a més es realitzaran recorreguts nocturns en els quals es recorrerà part del traçat encara vigent en l’actual barri del Carme. A més d'això, també es realitzaran visites a altres espais lligats a l'arqueologia, com ara el Centre Arqueològic de l'Almoina, el Refugi Antiaeri de l’Ajuntament de València o el Refugi de Serrans.

Els grups hauran de ser reduïts, adaptats a la normativa sanitària vigent, i només es podrà accedir mitjançant reserva prèvia al telèfon de contacte (atenció de 9:00 a 14:00): 655 67 18 12

Horaris de les visites:

  • Visita a les intervencions arqueològiques en la Plaça de l'Àngel: A les 10.00, a les 11.00, a les 12.00 i a les 17.00.
  • Recorregut pel traçat de la muralla: a les 20.00 i a les 21.00.
  • Centre arqueològic de l'Almoina: a les 12.00, a les 13.00, a les 17.00 i a les 18.00.
  • Refugi Antiaeri de l’Ajuntament de València: a les 11.00, a les 17.00 i a les 18.00.
  • Refugi de Serrans: a les 12.00, a les 13.00, a les 19.00 i a les 20.00.

Recursos multimèdia

Gloria Tello