Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Busca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament de València celebra el Dia Mundial de les Famílies

Dissabte 15 de maig

Cartell anunciador de la celebració

• Cartell anunciador de la celebració

14/05/2021

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Salut i Consum, se suma a la celebració del Dia Mundial de les Famílies, declarat per l'ONU, que es commemora demà, dia 15 de maig. Es tracta, tal com ha subratllat el regidor de Salut i Consum, Emiliano García, d'un “dia especial per a atorgar el reconeixement i protagonisme a xiquetes, xiquets, adolescents, mares i pares, que són els actores principals de les famílies, por la important labor que desenvolupen”.

 

 treball que les famílies han dut a terme durant la crisi associada a la quarantena, a l'estat d'alarma i el dolor per les pèrdues, així com haver d'afrontar l'avenir amb les seues dificultades econòmiques i els canvis de prioritats. Responsabilitat con l'autocura, solidaritat per a vetlar por els altres, veracitat per a abordar la pandèmia, han ocupat els nostres dies”, ha afegit el regidor.

L'edil ha manifestat també com “el pas del temps i la dolorosa contundència con que s'ha expandit la pandèmia de covid-19 han propiciat que es lleven a cap acciones públiques de gran calat per a afavorir el desenvolupament d'investigacions científiques en temps record, innovacions tecnològiques que han afavorit el manteniment del sistema educatiu, de les relaciones familiars i laborals, així com el debat social i reflexiones sobre les seqüeles que esta situació pot sembrar en les generacions futures i els valores requerits per a transcendir”.

“Ens trobem en un moment en el qual més que mai es fa necessari donar visibilitat a tota classe de nuclis familiars, cada vegada més diversos, i que és el nostre deure normalitzar”, ha assenyalat l'edil, qui ha afegit que “homes i dones necessiten ser valorats por les seues parelles, companys o companyes de vida; i els fills i filles necessiten ser incentivats por els seus els assoliments, siguen estos xicotets o grans. L'afecte a les diferents parts que formen la família proporciona beneficis al conjunt familiar: desenvolupa l'actitud positiva, a conseqüència de sentir-se important en el nucli, enforteix l'autoestima dels els seus membres, fent-los sentir bé aconseguisc mateix i con els altres, augmenta la confiança en si mateix enfortint les seues destreses, els seus criteris i actituds i el desig de contribuir i col·laborar”.

Des de la Regidoria de Salut i Consum es recorda que “quan una família funciona en la dinàmica del reconeixement, s'estableix la participació i col·laboració com a part d'una cultura que trenca con els patrones de la indiferència. Les persones que se senten bé aconseguixen i gaudeixen de l'autoconfiança, es transformen en els millors col·laboradors, donant les seues aportacions de temps, treball i esforç a la família”.