Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'alcalde apel·la a la joventut: “Vos correspon ser protagonistes del canvi per a protegir la vida en el planeta i garantir el futur”

Joan Ribó ha rebut a l'Ajuntament les i els participants en el campament “Ford Impulsando Sueños”

• Ribó: "Sense els joves no hi haurà canvi possible. I sense canvi no hi ha futur”

15/07/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut este matí a l'Ajuntament les i els joves participants en el campament programa “Ford Impulsando Sueños”. Acompanyat per la regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, Ribó s'ha dirigit a la joventut reunida al Salón de Cristall, als qui ha assenyalat el seu paper “protagonistes del canvi i de la missió de protegir la vida en el nostre planeta i garantir el futur”. “Una missió –ha assegurat l'alcalde- en la qual també està l'Ajuntament de València”.

 

Les i els joves que hui han omplit els seients del Saló són els integrants dels equips guanyadors 2020 i 2021 del projecte “Ford Impulsando Sueños” (Ford Driving Dreams), una iniciativa dirigida a “formar i apoderar la joventut, especialment als qui tenen menys oportunitats per la seua situació de vulnerabilitat socioeconòmica”, tal com expliquen els seus promotors. És el programa principal d'educació de Ford Fund, entitat filantròpica de l’empresa Ford, que ha oferit eines educatives a estudiants (més de 200.000 als Estats Units i a Hispanoamèrica des de 2012), i que el passat 2019 va eixir per primera vegada d'Amèrica per a establir-se a la ciutat de València amb el suport de l'ONG espanyola AIPC Pandora. Va ser en eixe moment quan va començar la col·laboració amb l'Ajuntament de València (a través del Servici de Benestar Social i Integració; Secció de Programes d'Inserció Social i Laboral) així com amb la Universitat Europea de València.

L'alcalde, Joan Ribó, s'ha dirigit als equips participants en el programa, i ha destacat “el propòsit que estan assumint amb el seu compromís i aprenentatge, i amb la seua acció, que no sols és esperançador per als adults, sinó que a més –ha subratllat- és imprescindible”. “En este procés les persones joves sou indispensables –ha assegurat- Sense vosaltres no hi haurà canvi possible. I sense canvi no hi ha futur”.

De fet, Ribó ha destacat la coincidència d'objectius amb l'Ajuntament de València, “a millorar la vida de les persones”. I s'ha referit al moviment transversal ciutadà i integral de ciutat que està liderant l'Ajuntament, Missions València 2030, en el marc de l'Estratègia Urbana 2030. Com és conegut, Missions València 2030 estableix reptes concrets per a aconseguir “una ciutat més saludable, sostenible, compartida, pròspera, emprenedora, mediterrània i creativa”; i per a aconseguir-ho mobilitza la ciutadania, organitzacions socials, administració pública, centres educatius i d'innovació i el sector privat. “Este esforç col·lectiu de la ciutat –ha recordat Joan Ribó- ja ens ha portat a ser una de les dotze ciutats finalistes dels premis per a ser la Capital Europea de la Innovació, un guardó finançat per Horizon 2020, el programa d'investigació i innovació de la Unió Europea, que reconeix les ciutats europees que desenvolupen ecosistemes d'innovació per a abordar els desafiaments públics i millorar la vida de les persones”.

La regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, ha donat la benvinguda a les persones participants, que han estat acompanyades pel coordinador de Projectes i Beques d'AIPC Pandora, David Rodrigo. Els equips de joves assistents a l'acte han presentat els seus projectes: “Uni2Somos+” (procedents de Madrid), orientat a la lluita contra la desigualtat social; “Los Nietos+” (de Sevilla), que treballa en el camp de la soledat de les persones majors; i “Amig@s Visibles” (de la Foia de Buñol), que han plantejat la integració plena de joves no acompanyats a través de la participació de la joventut local. Tots ells són els guanyadors de 2021-21. També han assistit els guanyadors de 2019-2020, el projecte “Movem-nos”, de Burjassot, dirigit a millorar la inclusió social i la qualitat de vida de persones amb mobilitat reduïda mitjançant una app que informa de rutes de mobilitat segura

Compromís per a transformar la societat

Durant la seua intervenció davant la joventut, l'alcalde ha defensat la idea que “per a protegir la vida és necessari millorar el nostre entorn”. “I per a això –ha afirmat- és necessari que poseu tota la vostra passió, compromís i acció a transformar de manera sistemàtica la societat a tots els nivells, del local al global”.

El projecte Ford Impulsando Sueños és, ha explicat l'alcalde de València, “un exemple de la col·laboració transversal que volem impulsar des de l'Ajuntament per a la transformació social: un projecte d'innovació soci-educativa on vos formeu des de molt joves sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU. No de manera teòrica, sinó per a reconéixer-vos com a agents de canvi i ser capaços d'identificar reptes socials concrets en el vostre entorn de manera col·laborativa, dissenyar projectes innovadors per a millorar o solucionar estos reptes i fer realitat els vostres projectes”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr