Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Busca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament s'unix a la campanya de conscienciació i prevenció de problemes auditius de l’OMS

Emiliano García: “la majoria dels casos de pèrdua auditiva tenen una solució senzilla si s'actua a temps”

Emiliano García, Laia Zamora i Jaime Marco en roda de premsa.

• Emiliano García, Laia Zamora i Jaime Marco en roda de premsa.

03/03/2021

El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha participat en l'acte de presentació del primer Informe Mundial sobre Audició elaborat per l'Organització Mundial de la Salut, en commemoració del Dia Mundial de l'Audició. Durant l'acte el regidor ha reivindicat “la importància que té la prevenció i la conscienciació per a evitar la deterioració auditiva”, i ha recordat que “la majoria dels casos de pèrdua auditiva tenen una solució senzilla si s'actua a temps”.

 

L'Ajuntament de València col·labora en la Campanya de l'Audició de l'Associació d'Implantats Coclears amb diverses iniciatives. En primer lloc donant visibilitat a l'ús de mascaretes comunicatives, com es va fer en el Ple Municipal del dia 25 de febrer per part de l'Alcaldia i les regidories mitjançant la utilització mascaretes que afavoreixen la lectura labial, i repartint més de 300 mascaretes comunicatives entre els comerciants del Mercat Central de València. Una altra iniciativa consistix en la reducció del soroll ambiental, amb limitacions d'accés a vehicles, “com ha sigut la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament, i altres projectes com la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina i Sant Agustí”.

El responsable de Salut i Consum, ha anunciat ”la posada en marxa d'un innovador sistema d'alarma en l'oficina de turisme de l'Ajuntament, que incorpora uns senyals lumínics per a alertar de manera visual dels perills, com un incendi o un terratrémol”. Este projecte pilot servirà de model en un futur per a altres edificis públics.

En la roda de premsa també ha participat Laia Zamora, Presidenta de l'Associació d'Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana, que ha sigut la responsable de presentar l'Informe elaborat per l'OMS. Un informe que “presenta dades alarmants de cara a un futur no tan llunyà, perquè la previsió per a l'any 2050 és que existisquen a tot el món 700 milions de persones amb problemes greus de pèrdua d'audició” També afirma que actualment 1.000 milions d'adults i joves corren el risc de patir pèrdua auditiva permanent i evitable.

Finalment en la roda de premsa ha participat el Doctor el Jaime Marco Algarra, President de la Societat Espanyola d'Otorrinolaringologia, qui ha incidit en la necessitat de conscienciar a la ciutadania, especialment als més joves, sobre el perill que suposa l'ús d'auriculars de manera habitual. Segons el doctor, “les generacions que hui tenen de 15 a 30 anys, quan arriben als 40 anys tindran la mateixa pèrdua auditiva que tenen hui les persones de 60 anys”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Emiliano García