Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ribó urgix la nova ministra de Transports a impulsar les obres ferroviàries pendents a València “sense demora”

L’alcalde recorda que la ciutat espera el canal d’accés del Parc Central i el túnel de la Serradora, entre altres infraestructures

• Actual platja de vies a València

12/07/2021

L’alcalde, Joan Ribó, demanarà esta setmana una entrevista amb la nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per tractar les infraestructures ferroviàries pendents a València “sense demora”. Ribó ha recordat que la ciutat espera el canal d’accés del Parc Central i el túnel de la Serradora, i ha reclamat un nou estudi ambiental sobre l’ampliació del port. Així mateix, ha reivindicat el corredor mediterrani, el finançament estatal del transport metropolità i una solució a les deficiències que patix la xarxa de rodalies de València.

 

Joan Ribó ha detallat els projectes que patixen “grans retards” a la ciutat els quals recordarà a la ministra Raquel Sánchez. L’alcalde s’ha referit a “la urgència de tramitar” el canal d’accés per a l’arribada a l’estació de l’AVE, que es troba en un node del corredor mediterrani, i al soterrament de les vies de la Serradora, que condiciona actuacions urbanístiques com la de les Moreres i del Grau, la finalització de l’obertura del riu i la zona del Parc de Desembocadura. El responsable municipal també ha reiterat la necessitat de comptar amb un nou estudi d’impacte ambiental sobre el projecte d’ampliació del port i ha mostrat de nou la seua postura contrària a donar per vàlida la Declaració d’Impacte Ambiental de 2007, atés que “el projecte d’ampliació portuària s’ha modificat d’una manera substancial”.

La reivindicació del corredor mediterrani i el finançament estatal del transport col·lectiu en l’àrea metropolitana són altres aspectes que Ribó tractarà en la reunió que ha sol·licitat a la nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. “Estem molt endarrerits en la mobilitat per l’àrea metropolitana”, ha indicat. En eixe sentit, ha mencionat que l’Ajuntament exigix una subvenció a l’Estat, com ja reben altres ciutats espanyoles, amb una quantitat no inferior als 40 milions d’euros, segons correspon pel nombre d’habitants. El primer edil ha assenyalat igualment les deficiències en la xarxa de rodalies que té València i que requerixen una solució.

Recursos multimèdia

Joan Ribó