Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Busca per dia

Últimes notícies


Tornar

El grup Gama de la policia tindrà una comissaria pròpia al costat de la central de la Policia Local

Hui s'ha acordat el pagament d’altres 696.200 euros d'ajudes del Pla Resistir, i en total s’han abonat vora 21 milions d'euros als sectors més afectats per la pandèmia

Agents del grup Gama

• Agents del grup Gama

04/06/2021

El grup d'atenció i prevenció de la violència de gènere, GAMA, de la Policia Local de València comptarà amb unes instal·lacions pròpies, en un edifici annex a l'actual Central situada en l'antic aquarterament d'aviació de l'avinguda del Cid. Les noves dependències es construiran en una nau de 2.444 m², que també serviran per a ampliar l'oficina d'objectes perduts. Es crearà, per tant, una nova comissaria per al grup GAMA que atén els delictes de violència de gènere, “es tracta d'un avanç substancial, que no suposarà una centralització del servici, ja que l'atenció es continuarà prestant en les unitats de districte”, ha matisat el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, que ha participat amb el portaveu Sergi Campillo en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local.

 

En un altre ordre de coses, Sanjuán ha informat que hui s'ha fet efectiu el pagament de 24.000 euros de les ajudes Parèntesi; 655.000 euros al sector de cerimònies i 14.600 euros als sectors tradicionals. “En total hui hem pagat 696.200 euros, la qual cosa suposa que fins hui l'Ajuntament ha posat a la disposició dels sectors econòmics afectats per la crisi 20,9 milions d'euros, la qual cosa fa que siguem un dels ajuntaments que més recursos està mobilitzant per a ajudar els sectors afectats per la crisi”, ha afirmat el regidor.

La Junta de Govern Local també ha acordat la reobertura dels centres municipals d'activitats de persones majors. Segons el regidor “això és possible perquè som una de les regions europees amb menor índex acumulat de covid i pel bon ritme de la vacunació, sobretot en les persones majors”. Per a Sanjuán “és important que les persones que més han patit la pandèmia puguen reprendre a poc a poc la seua activitat, sempre complint amb els protocols de seguretat”.

Un altre dels assumptes que s'han tractat en la Junta de Govern ha sigut l'inici del procés de licitació de les obres per a executar les actuacions provisionals de recuperació d'espai públic en les avingudes Giorgeta i Pérez Galdós. El projecte partix d'un pressupost d'1.010.893,13 d’euros (IVA inclòs), i té un termini d'execució de 4 mesos. Sanjuán ha posat en valor este projecte de redistribució de l'espai públic i ha informat que “les noves zones per als vianants es realitzaran mitjançant l'anomenat “urbanisme tàctic”, i quedaran acolorides, segons els criteris definits en la “Guia de disseny per a la transformació sostenible de l'espai públic de València”, aprovada en 2020”. Les voreres que actualment tenen una amplària variable d'entre 2 i 2,5 metres segons trams, passaran a tindre una amplària constant de 4 metres, guanyant espai sobre la calçada. A més es crearà un nou itinerari ciclista.

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Borja Sanjuán