Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova el pagament de 575.000 euros d'ajudes del Pla resistir a comerços del centre històric

Sanjuán: “l'Ajuntament a 30 de juny ha adjudicat 87,27 milions d'euros d'inversions, la xifra més alta que es coneix, en una de les situacions més complicades que es recorden a la ciutat”

• Comerços Centre Històric, Plaça del Mercat

16/07/2021

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat este divendres un nou pagament de les ajudes del Pla Resistir per un import de 575.000 euros. Les ajudes es concedixen als sectors econòmics de Ciutat Vella, un dels districtes, que en paraules de regidor d'Hisenda Borja Sanjuán “ha sigut un dels més afectats pels rigors de la pandèmia a causa de les restriccions de mobilitat i al conseqüent descens del turisme.” En total s'han concedit 228 ajudes, de les quals 90 són noves i 138 un complement de les ja reconegudes.

 

L'import de les mateixes ascendix a 575.000 euros, beneficiaran a 116 autònoms i 112 micropimes i serviran per a finançar els ingressos de 595 treballadors. Sanjuán ha destacat que “el total de la convocatòria ascendix a 4.875.806 milions”, i ha recordat que “encara està obert el termini per a sol·licitar estes ajudes, que conclourà el pròxim 26 de juliol”. També ha recordat que “ a dia de hui ja s'han abonat a través del Pla Resistir 22.699.600 milions per a ajudar als sectors econòmics de la ciutat de València, dels quals s'han beneficiat 9.887 autònoms i pimes de la ciutat de València i s'ha fet en un temps rècord, ja que s'han abonat les ajudes en menys de 12 dies des de la presentació de la sol·licitud”.

En un altre ordre de coses, Sanjuan ha informat sobre l'aprovació de l'admissió a tràmit de l'avaluació ambiental de la Modificació Puntual del PGOU, per a canvi d'ús d'una parcel·la situada en l'avinguda del Port 269, que passarà a ser dotacional privat. L'edifici, que ocupa una parcel·la de 1.700m2, va ser construït l'any 1930 i està protegit, per la qual cosa s'haurà de respectar la façana i elements visibles de la via pública. “Es tracta d'un entorn especialment valuós perquè està prop del Mercat del Grau, l'Església de Santa María de la Mar, les Drassanes i el futur boulevard de l'Avinguda del Port, i amb esta actuació afavorim la inversió privada de dotacions, de la qual es beneficiaran els veïns i veïnes del barri”, ha apuntat el regidor.

Finalment Sanjuán ha posat en valor, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, l'esforç inversor que està realitzant el consistori ja que “l'Ajuntament a 30 de juny ha adjudicat 87,27 milions d'euros d'inversions” el que segons el regidor “és la xifra més alta que es coneix, ja que mai abans l'Ajuntament havia executat més inversions. Esta xifra duplica la que es va executar l'any 2015, i a més en una de les situacions més complicades que es recorden a la ciutat”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Borja Sanjuán