Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Obert el termini de presentació d’obres al Premi Senyera, dotat amb 12.000 euros per a l’artista guanyador

L’obra guanyadora formarà part del patrimoni artístic municipal

• Cartell del premi Senyera

13/07/2021

Ja està obert el termini de presentació d’obres al Premi Senyera, un guardó que l’Ajuntament atorga des de 1957 i que premia anualment un artista plàstic valencià. El jurat triarà entre un màxim de 10 obres finalistes atenent la seua creativitat, originalitat i qualitat tècnica i artística. L’artista guanyador rebrà 12.000 euros i l’obra passarà a formar part del patrimoni artístic municipal.

L’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que “apostar per la cultura implica fer-ho pels seus creadors i creadores i així ho fem amb estos guardons, que premien el talent i els valors artístics lligats a la tècnica, la innovació i a la lliure expressió”. Segons l’alcalde, el premi Senyera és “una invitació als artistes valencians per a donar a conéixer la seua obra”.

L’objectiu del premi Senyera és estimular i promoure la trajectòria professional dels artistes de la Comunitat Valenciana. Els candidats que s’hi presenten disposen de completa llibertat expressiva i material. Des de 1957 han obtingut el guardó artistes com Manolo Valdés, Francisco Ribera Berenguer o José Morea. Els candidats han de ser artistes plàstics majors d’edat nascuts o empadronats, com a mínim des de fa un any, en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana. Cada candidat podrà competir amb una única obra original i inèdita. Els artistes guardonats en edicions anteriors no podran concórrer de nou al premi.

El termini de presentació de candidatures finalitza el pròxim 11 d’agost. El jurat està integrat per la regidora de Patrimoni o persona en qui delegue, un vocal en representació de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i tres vocals més triats entre artistes, galeristes, crítics, historiadors, docents o investigadors en disciplines artístiques.

Podeu consultar les bases i descarregar els formularis de sol·licitud en la seu electrònica municipal: https://bit.ly/3i0He9W.