Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El sector musical valencià comporta el 75% del pressupost del Festival de Jazz de València

• Festival de jazz, a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret

20/07/2021

La XXIV edició del Festival de Jazz de València, que s’està desenvolupant des del passat 4 de juliol, destina el 62% del seu pressupost als artistes de jazz valencians que hi participen, arribant a prop del 75% si incloem també les empreses auxiliars de producció. Així, del pressupost d’enguany, s’han destinat al voltant de 172.500 d’euros als grups, artistes i empreses auxiliars valencianes.

 

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha destacat que enguany, amb les circumstàncies actuals de pandèmia, “teníem molt clar que havíem d’apostar fermament pels nostres professionals i aprofitar la seua qualitat i projectes musicals”.

En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “treballem per a ajudar a recuperar la normalitat del nostre sector i posar en valor el potencial i el talent dels músics del jazz valencià i, d’esta manera, col·laborem també amb la indústria i els treballadors encarregats de cada muntatge”.

En el Festival celebrat al Teatre Principal del 4 al 14 de juliol, el jazz valencià ha estat protagonitzat per l’Orquestra de València, dirigida per Jesús Santandreu, amb l’espectacle “Kiko Berenguer Freedom Experience”; la Sedajazz Ensemble i l’artista cubana Arahi Martínez; l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, també dirigida per Jesús Santandreu; el Grup Instrumental de València, Joan Cerveró i Albert Sanz & Jazz Friends i Albert Palau Octet.

Per la seua banda, Enrique Monfort, coordinador del Festival, ha explicat que “des que vam assumir la programació del Festival sempre hem procurat mantenir una especial sensibilitat amb el jazz valencià, encara que és una tasca senzilla, ja que el seu nivell està entre els millors de l’Estat”. “Precisament enguany”, ha afegit Monfort, “hem redoblat esta aposta, que està donant excel·lents rèdits artístics, de crítica i de públic”.

Igualment, el Festival de Jazz valencià prossegueix amb el cicle “Jazz als barris i pobles de València”, que es va iniciar el cap de setmana passat amb Pau Moltó French Horn Jazz Project, a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret, i Clara Juan Quartet a la plaça major de Pinedo. Les pròximes cites seran Pescaitos Messengers, que van ser els guanyadors del Concurs Festival de Jazz de València 2019 i que actuaran a la plaça de Patraix (24 juliol); Manolo Valls Quintet: el ball de les muses a Russafa, al Parc Central (accés pel carrer de Filipines) (25 juliol) i Bertrand Kientz: Sundust, a la plaça de l’Església de Campanar (31 juliol)