Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Desenvolupament Urbà finalitza les obres del bosquet sostenible de Benicalap

Bernabé destaca la creació d’una nova zona enjardinada integrada al parc de Benicalap que “millora la qualitat de vida als veïns i veïnes”

• La construcció d'esta nova zona enjardinada forma part del projecte GrowGreen, una iniciativa europea integrada en el Programa Horitzó 2020

22/06/2021

L’Ajuntament de València ha posat en funcionament este matí el bosquet de Benicalap, un nou espai sostenible que completa l’entorn del parc de Benicalap amb una fórmula innovadora que millora la biodiversitat i establix un sistema de gestió de l’aigua mitjançant solucions basades en la naturalesa. La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Pilar Bernabé, ha assistit a la recepció d’unes obres impulsades des de la Delegació de Desenvolupament Urbà que dirigix la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i que han permés reurbanitzar el solar situat entre els carrers de l’Alqueria dels Moros i d’Andreu Alfaro.

 

“Ja han finalitzat les obres del bosquet de Benicalap i a partir d’ara els veïns i veïnes de Benicalap podran gaudir d’un espai sostenible i obert. Es tracta d’un xicotet bosc urbà que està integrat també al parc de Benicalap, una nova zona enjardinada on els veïns podran gaudir i passejar amb arbratge i plantes autòctones que donaran moltíssima més qualitat de vida als veïns d’esta zona de la ciutat”, ha manifestat Bernabé durant la recepció de les obres.

La construcció d’esta nova zona enjardinada forma part del projecte Grow Green, una iniciativa europea integrada en el Programa Horitzó 2020. Les obres van començar al febrer amb un pressupost de 227.518,28 euros i han introduït a la ciutat de València un nou sistema de zona verda que millora la diversitat sense necessitat d’extraure o afegir sòl en l’espai, sinó que tan sols implica la realització de moviments de terra, una tècnica innovadora que minimitza l’impacte ambiental.

La millora de la biodiversitat es generarà a través dels diferents estrats que propicien espais d’hàbitat animal. La nova zona també inclou vegetació alta per a reduir l’exposició directa a la radiació solar i regular el confort tèrmic.

Una altra de les novetats del projecte europeu és la instal·lació d’un sistema urbà de drenatge sostenible (amb fórmules de bioretenció) que permet aprofitar l’aigua de pluja i reutilitzar-la per al manteniment del bosquet. Es tracta d’un sistema que ajuda a l’adaptació al canvi climàtic millorant l’estrés tèrmic i que té en compte la sostenibilitat energètica.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé