Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Busca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament invita la ciutadania a descobrir la ciutat amb la mirada del cineasta valencià García Berlanga

La vicealcaldessa ha presentat una ruta guiada “impulsada en el marc d'altres iniciatives municipals per a commemorar l'any dedicat al director de cinema valencià”

  • García Berlanga
  • Sandra Gómez

14/05/2021

La plaça de l'Ajuntament, el carrer Ribera o el passeig de Russafa són alguns dels llocs pels quals passaran residents i turistes que participen en les rutes guiades impulsades per Visit València per a repassar les vivències i les relacions del cineasta valencià Lluís García Berlanga amb la seua ciutat natal. Durant estos recorreguts, que començaran a realitzar-se a partir del dissabte 22 de maig, la ciutadania també podrà descobrir com influïsc la capital del Túria en el director de cinema, “en el seu caràcter mediterrani i alegre i en les seues pel·lícules que el mateix va definir com a falleres, pirotècniques i rodades sobre la inspiració instantània del pensat i fet”.

 

La vicealcaldessa Sandra Gómez, i el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, han anunciat i informat hui d'esta ruta denominada “València i el cinema de Berlanga” que recorrerà els punts de la ciutat que han inspirat la seua filmografia. La iniciativa s'emmarca en el programa cultural vinculat a la celebració de l'“Any García Berlanga”, que culminarà amb la gala dels Premis Goya 2022, que se celebrarà a València amb la col·laboració de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.

“València està bolcada per a commemorar este any centenari del naixement del director de cinema Lluís García Berlanga. I l'objectiu d'aesta i altres iniciatives ja anunciades és retre homenatge al cineasta valencià i Fill Predilecte de la ciutat, i reivindicar el seu llegat”, ha destacat Sandra Gómez.

“Amb esta ruta –ha aclarit- farem valdre els diferents espais que van inspirar al nostre realitzador universal per al rodatge de les seues pel·lícules, i conéixerem millor la seua obra a través de València, a més d’aproximar-la a tots els segments de la població".

Per part seua, el regidor de Turisme, Emiliano García, que ha ressaltat que “Berlanga ha contribuït a projectar la imatge de València com a ciutat de cinema i com a plató de rodatges”, ha agraït el treball realitzat per les guies turístiques que s'encarregaran de realitzar cada dissabte estes recorregut, prèvia sol·licitud en la web de Visit València i fins que s'esgote la demanda”.

Finalment, Sandra Gómez ha recordat que l'Ajuntament, que també participa “activament” en totes les activitats promogudes des de la Generalitat, i treballa en el desenvolupament d'altres accions. Hui mateix, la vicealcaldessa s'ha reunit amb la Coordinadora de Societats Musicals de València per a promoure una possible col·laboració sobre este tema “perquè el director de Benvingut Mister Marshall! també va exportar en les seues creacions les festes i les tradicions populars valencianes”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr