Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

SocialnetworkShareActualidad no està disponible temporalment.

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joan Ribó: “És violència de gènere, i negar-ho suposa ser còmplice de la barbàrie masclista”

L’alcalde ha encapçalat la concentració silenciosa que ha protagonitzat la corporació per rebutjar els últims assassinats per violència de gènere

• La corporació municipal s'ha concentrat per rebutjar la violència de gènere

14/06/2021

La Corporació Municipal ha manifestat hui el seu rebuig contra els últims casos de violència de gènere registrats en l'estat espanyol. L'Ajuntament s'ha sumat a la concentració silenciosa, convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a condemnar l'assassinat de les xiquetes Anna i Olivia, a Tenerife, i el de sis dones, una d'elles embarassada, i un altre xiquet, que han sigut víctimes de la violència masclista durant l'últim mes. L'alcalde Joan Ribó, ha encapçalat la comitiva que s'ha reunit les 12 hores a la porta de l'Ajuntament de València “per a omplir de silenci la plaça, i sumar este silenci, de dolor i de repulsa, al de moltes altres places”.

 

En concloure este acte, en el qual també s'ha recordat a altres víctimes de la violència de gènere entre les quals es troben 41 xiquetes i xiquets assassinats des de 2013 i 1.096 dones mortes des de l'any 2003 a Espanya, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua “tristesa i profunda indignació davant l'augment de la violència de gènere”. “Que és això, violència de gènere, encara que algun grup insistisca a negar esta asseveració”, ha incidit.

Joan Ribó ha denunciat públicament “la barbàrie masclista amb les seues pitjors conseqüències”, i ha afegit que “s'ha de combatre amb polítiques educatives, a les aules, amb els xiquets i xiquetes, i moltes altres accions transversals, que propicien la seguretat de les víctimes i que les supervivents puguen refer la seua vida”. “De cap manera es pot negar el problema; cal combatre'l amb totes les nostres forces”, ha afegit el primer edil.

En este sentit, l'alcalde ha recordat que “l'Ajuntament treballa, juntament amb altres institucions, en esta direcció”, i ha recordat que “l'objectiu municipal és que s'apliquen polítiques d'Igualtat en totes les àrees de govern”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó